Konkurs na stanowisko adiunkta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych w Katedrze Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych
Data ogłoszenia:
14/12/2020
Stanowisko:
adiunkt
DZIEKAN WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOŚCI
UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE
ogłasza konkurs w Katedrze Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych
na stanowisko adiunkta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych
Kandydaci ubiegający się o stanowisko powinni posiadać:
- Stopień doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia
- Spełniać wymagania kwalifikacyjne niezbędne do zajmowania stanowisk w grupie pracowników badawczo - dydaktycznych wskazane w Załączniku nr 4 (tabela 5a) do Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie:
- 1) co najmniej 100 pkt. MNiSW, w tym co najmniej 40 pkt. w okresie 5 lat przed złożeniem wniosku,
- 2) co najmniej 50 pkt. jako pierwszy autor,
- 3) co najmniej 60 pkt. w czasopismach z IF,
- 4) co najmniej miesięczny staż zagraniczny lub łącznie co najmniej 3-miesięczny staż krajowy.
- Mieć osiągniecia naukowe z zakresu przetwórstwa, chemii i analityki surowców roślinnych;
- Mieć doświadczenie w realizacji projektów zewnętrznych;
- Mieć umiejętność obsługi urządzeń używanych w badaniach (szczególnie z zakresu technik chromatograficznych), potwierdzona certyfikatami.
Wymagane dokumenty:
- Podanie kierowane do Rektora UWM w Olsztynie
- Wykaz osiągnięć w pracy organizacyjnej i dydaktycznej (zgodnie z załącznikiem 4, tab. 5a Statutu UWM)
- Życiorys (CV)
- Kwestionariusz osobowy
- Odpis dyplomu doktora
- Inne dokumenty potwierdzające kwalifikacje
- Oświadczenie, że Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy
- Oświadczenie upoważniające do zaliczenia do liczby N
- Oświadczenie o reprezentowanej dziedzinie i dyscyplinie naukowej
- Oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na wykonywanie pracy na stanowisku określonym w ogłoszeniu o konkursie
- Świadectwo pracy z opinią z poprzedniego miejsca zatrudnienia (dotyczy osób spoza UWM)
- Zgoda na przetwarzanie danych osobowych
Informacja:
- Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy
w rozumieniu przepisu art. 120 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz.U. z 2018 r. poz. 1668 z późn. zm.); - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu przez Rektora bez podania przyczyn;
- Niepoinformowanie kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem jego oferty;
- Wynagrodzenie dla stanowiska wymienionego w konkursie wynosi 4680 PLN;
- Zgłoszenia udziału w konkursie należy składać w Dziekanacie Wydziału Nauki o Żywności, pl. Cieszyński 1, 10-726 Olsztyn w terminie do 13 stycznia 2021 r. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 15 stycznia 2021 r.
Dziekan Wydziału Nauki o Żywności
Prof. dr hab. inż. Małgorzata Darewicz